Wat schrijft links?

Uitgave december 2008

In de rubriek “Wat schrijft links?” neemt Meld Links Geweld! de ontwikkelingen binnen extreem- en populistisch links onder de loep. In hun obscure blaadjes komt de ware aard van de fanatici naar boven. Haat tegen Nederlanders, christenen en heidenen voert de boventoon. Daarbij geven extreemlinkse publicaties een aardig kijkje in het verknipte leven van menig roodhemd: onderlinge ruzies zijn aan de orde van de dag. Hoe dan ook, aan het blaadjesfront is beweging genoeg.

Het “antifascistisch vakblad” Alert is niet helemaal zeker van z’n zaak. En terecht. In een disclaimer stellen ze dat de redactie van Alert niet verantwoordelijk is voor de inhoud van andere auteurs. Zo gemakkelijk komen ze daar ons inziens niet mee weg; daar zal de rechter toch echt heel anders over denken. De redactie, waarvan deeluitmakend de in de Utrechtse “prachtwijk” Kanaleneiland wonende Jeroen Hanenbergh, is toch echt persoonlijk verantwoordelijk voor het kapotmaken van menig leven.

Maar goed, daar komen ze nog wel achter. De redactie heeft blijkbaar ook een sociaal gezicht. In een redactioneel commentaar schrijft Alert! dat de redactie € 500 doneert aan een Russische antifascist die vastzit voor moord. Meer is het leven van een Rus blijkbaar niet waard. Dat antifascisten niet met een moord meer of minder zitten was bekend. Zo wachten de zoons van de hoteleigenaar in Kedichem nog steeds op excuses en een schadevergoeding van de Nederlandse antifascisten die door de aanslag in 1986 verantwoordelijk zijn voor de dood van hun vader. 

In de rubriek “kort door de bocht” gaan ze inderdaad wat kort door de bocht. De Afa klopt zichzelf op de borst dat Hubert als actieleider van Voorpost in 1999 stopte na de aanval op vrouwen en kinderen door de Afa in Veenwouden. Als de redactie de illegale gegevensbestanden van hun mantelorganisatie Kafka eens beter zouden bestuderen, zouden ze kunnen zien dat toen Tim Mudde actieleider was en dat Hubert pas vanaf 2000 de taak overnam. Gevalletje Korsakov misschien?

In een artikel over de vrijheidsbeweging Voorpost wordt fout op fout gestapeld. Menig vermoeden wordt als feit gepresenteerd, maar dat zijn we wel gewend van de luie jongentjes en meisjes van de steeds kleiner wordende Afa. Namen worden verkeerd geschreven, gebeurtenissen die niet plaatsvonden worden opgevoerd en feiten verdraaid door de schrijfster van het artikel, Aafke Broekhuis. Oorzaak van dit pulpartikel is mogelijk de seksuele identiteitscrisis van Aafke. Aafke gaat namelijk in het dagelijkse antifascistische leven door als Tim Vlaarbeek. Het tekort aan schrijvers wil de redactie blijkbaar verhullen met wat gefingeerde namen. Liefst een vrouwennaam natuurlijk, want die zijn bijna niet te vinden bij de linksextremisten van de Afa. Evenals vreemdelingen overigens. Hetgeen toch wel vreemd is voor een antifascistische organisatie. Ze discrimineren toch niet? Of zou het hoge drankgebruik bij de Afa ervoor verantwoordelijk zijn dat bijvoorbeeld moslims zich niet thuis voelen bij het obscure clubje? Tot op heden is de Afa blanker dan menig liberaal debatclubje.

Een artikel over “anarchistisch verzet tegen vreemdelingenbeleid”  is nauwelijks het lezen waard. Weinig humor, of je moet erom kunnen lachen dat het clubje Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) een mantelorganisatie van de gewelddadige Afa is. Enfin, in ieder geval beklagen ze zich in dit artikel dat ze omtrent Kamp Zeist geen aansluiting konden vinden bij de samenleving. Volgens de ondervraagden “lag de lat te hoog”. Laten we ze maar even uit de droom helpen. De lat ligt niet te hoog, jullie ideeën worden niet geaccepteerd door de samenleving. En dat is maar goed ook. Ga werk zoeken en sticht een gezin voordat je weer een Kerst alleen in een kraakpand moet doorbrengen.  

In dit laatste nummer van 2008 van Alert uiteraard naast de gebruikelijke onzin, weer veel aandacht voor Hitler in de vorm van boekbesprekingen. Deze al meer dan 60 jaar dode dictator houdt linkse hun gemoederen nog steeds meer bezig dan bijvoorbeeld het antiblanke geweld in Gouda. De dagelijkse vernederingen van Nederlanders door Marokkanen lijkt de antifascisten niets te kunnen deren. Van de recente aanslag met een brandbom op een kerk wordt niet eens melding gemaakt. Tja, het is natuurlijk geen moskee…

Ook in dit nummer dus voornamelijk bijdragen van de Afa uit Leiden, Utrecht en Nijmegen. De Afa uit Amsterdam levert al geruime tijd geen zinvolle bijdrage meer aan de antifascistische strijd. Die houden zich liever onder leiding van vlaflip Koos Borghouts bezig met kraken en in elkaar slaan van andersdenkenden. Zo is de bekende Amsterdamse kraker-antifascist Job Polak onlangs door de politie aangehouden wegens mishandeling van bezoekers van Parkpop in Den Haag, uiteraard in groepsverband.

Job Polak maakt een kiekje

Job Polak maakt een kiekje

De Fabel van de Illegaal verschijnt voornamelijk als PDF-bestand op internet. Er zijn terecht weinig mensen die hier nog geld voor over hebben. In De Fabel wordt al meer dan een jaar gezeverd over  de slachtoffers van de Schipholbrand. Overigens wordt telkens vergeten erbij te vermelden dat de slachtoffers nog geleefd zouden hebben wanneer ze zich aan de wet zouden hebben gehouden.  Of is dit een schuldgevoel van die linkse jongens en meisjes? Wanneer zij die procedures niet zo eindeloos hadden gerekt zou de brandstichter ook nooit kans hebben gehad om tot zijn daad te komen.

Ene Harry Westelink wil weer eens een van Nederlandse zeehelden door het slijk halen. Met zijn blik uit de 21e eeuw denkt hij te kunnen oordelen over een vrijheidsstrijder uit de Gouden Eeuw, Witte de With.  Harry, onze held op sokken, schrijft in dit internetkrantje ook nog over een abortus. “Toen bleek de abortusingreep gelukkig snel verricht te kunnen worden. De Fabel heeft de rekening van 380 euro inmiddels betaald”.  Ziezo, hebben onze antifascisten toch weer een mensenleven om zeep geholpen. We zijn niet anders gewend.             

Ook een vraaggesprekje met de verkrampte organisatie Doorbraak. Ja, die club die Sinterklaas racistisch vindt en kinderen een leuke tijd wil onthouden. In dit vraaggesprek over moslimfundamentalisme komt in ieder geval naar voren dat ze er weinig tegen gaan doen: “Zo zal doorbraak nooit protesteren voor de deur bij een fundamentalistische moskee”.  Helden.

Dat onze Leidse jongentjes en meisjes (?) ook kunnen lezen bewijzen ze in een boekbespreking over “Het bange Nederland” mede geschreven door Jan Willem Duyvendak, inderdaad de broer van zoetekauw Wijnand Duyvendak. We zijn niet tegen boekbesprekingen, maar laat ze het flutwerk nog maar eens lezen. Het is inderdaad borrelpraat.

Verder uiteraard weer aandacht voor mensen die zich niet aan de wet houden en zich niets aantrekken van democratisch gekozen besluiten. Op de laatste pagina als gebruikelijk aandacht voor de eigen publicaties die nauwelijks worden gelezen en een oproep tot steun van mensen die zich niet aan de wet houden. Moeten we dit waardeloze krantje de volgende keer echt weer lezen? Om de Alert kan je tenminste nog lachten. Dit is om te janken.

Timo Desse is medewerker van De Leugen van de Antifascist

Advertenties

Tags:


%d bloggers liken dit: