Wat schrijft links?

Uitgave april 2009

In de rubriek “Wat schrijft links?” neemt Meld Links Geweld! de ontwikkelingen binnen extreem- en populistisch links onder de loep. In hun obscure blaadjes komt de ware aard van de fanatici naar boven. Haat tegen Nederlanders, christenen en heidenen voert de boventoon. Daarbij geven extreemlinkse publicaties een aardig kijkje in het verknipte leven van menig roodhemd: onderlinge ruzies zijn aan de orde van de dag. Hoe dan ook, aan het blaadjesfront is beweging genoeg.

Nummer 1 van 2009 van het populaire antifascistische roddelblaadje Alert is weer van hand tot hand gegaan. Is er iets nieuws dan? Nee, net als in de vorige nummers worden auteursrechten geschonden, worden geweld en intimidatie tegen andersdenkenden verheerlijkt, worden feiten verdraaid en zijn de commentaren lachwekkend. Wat maakt de Alert dan zo leuk om te lezen? Welnu het leest lekker weg en er staan foto’s in van bekenden en onbekenden. De blanke redactie van het “antifascistisch vakblad” Alert heeft ook in dit nummer weer diep geput uit de illegale bestanden van de Utrechtse KAFKA-oprichter Hans Christiaan van Drunen (1963). Tussen de vele wob-procedures (Wet openbaarheid van bestuur) vindt hij samen met het in wapens geïnteresseerde Jeroen Hanenbergh tijd om de archieven bij te houden. Dat deze niet altijd nauwkeurig zijn doet voor hem niet ter zake. Dat Van Drunen mogelijk weet dat het niet helemaal in de haak is wat hij doet blijkt wel uit zijn gedrag. Buurtbewoners (met wie hij overigens weinig contact heeft) zien de altijd op zijn hoede zijnde jurist regelmatig schichtig door de luxaflex van zijn raam loeren. Van Drunen woont in een smoezelig huis in een van de laatste relatief blanke buurten van Utrecht. Menig carrière is verwoest en menig nationalist is bedreigt door informatie vanaf dit adres.

Deze Alert besteed veel aandacht aan Fenris Postorder. Kunst en cultuur worden duidelijk niet geduld door de staatsknechten van de Antifascistische actie (AFA). Staan op AFA-benefietconcerten de teksten vol van haat tegen alles wat anders denkt, democratisch is en vooral niet communistisch, de AFA heeft moeite met de verkoop van sommige straalplaten van Fenris. Steevast worden ze in de hoek van racisme en xenofobie geplaatst. De oortjes van schrijver van het artikel, “John Postma”, zullen wel pijn doen na het luisteren van al deze geluidsdragers. Eigen schuld. Zelfs wij luisteren niet naar die herrie, laat onverlet dat we wel van mening zijn dat vrijheid van meningsuiting ook geldt voor (muziek)kunstenaars. Voor ons geen boek- en plaatverbrandingen waar Postma op aanstuurt.

De gewelddadige AFA geeft nogal hoog op van zichzelf. De jalousie druipt eraf in een artikel over de Voorpostdemonstratie tegen drugs in Maastricht op 1 maart 2009. Om te beginnen verdubbeld de AFA hun eigen opkomst, ten tweede staat het artikel bol van onzin en met name insinuaties. Dat de tegendemonstratie van de AFA totaal mislukt was wil er blijkbaar niet in bij de schrijver van dit artikel. Dat is op zich niet zo verwonderlijk om de schrijver van dit artikel Aafke Broekhuis is. En zoals eerder vermeld is dit de alter ego van de Hagenees Tim Vlaarbeek, alias Sven Driessen. En dat was nu juist weer de woordvoerder van de tegendemo. Kritiek op zichzelf zal hij inderdaad niet zo snel geven. In het artikel wordt o.a. ingegaan op de vermeende aanwezigheid van enkele NSA-activisten in de omgeving van de demo. De AFA kan het weer niet laten om proberen te stoken tussen verschillende groeperingen door van alles te suggereren. Een tactiek die de laatste tijd vaker wordt gebruikt, suggesties in blaadjes, op linkse en rechtse fora en in valse e-postberichten.
Ondanks het zeikerige toontje van het artikel is de AFA toch bang dat Voorpost te positief in het nieuws komt. Zo hebben ze het internetadres, www.voorpost.org, afgeplakt op een prominent geplaatste foto. Dit werkt misschien voor de domme doelgroep van Alert, niet voor de feitelijke lezers. Censuur zijn we wel gewend van de linkse jongens en meisjes (?),
Over het vele geweld van de kant van de AFA wordt uiteraard gezwegen. Dat KAFKA-fotografen niet zo onschuldig zijn als ze eruit zien blijkt wel uit het feit dat één van de fotografen tevens één van de aanvallers was van een actie van dierenrechtenactivisten in Katwijk. Een van de dierenvrienden moest zich laten behandelen voor een schedelbasisfractuur. We zijn benieuwd wat voor verhaal hierover in de volgende Alert staat. We wachten rustig af, daarna zullen we nog wat beeldmateriaal publiceren.

...niet zo onschuldig als ze eruit zien...

...niet zo onschuldig als ze eruit zien...

Job Polak schrijft over een tegendemonstratie in Dresden. Maar liefst twee pagina’s schrijft hij over de bonte mix van wel (!) dertig activisten die de lange reis naar Dresden maakten. Het verslag leest als een schoolreisje van hitsige pubers door een hoerenbuurt, ware niet dat het ware gezicht van Polak hier naar voren komt. Job “klop” Polak beklaagt zich over het feit dat ze ontdaan werden van schoenen met te harde neuzen en “vervolgens zonder pardon op hun sokken door de sneeuw naar de dichtstbijzijnde winkel gestuurd om gympjes te kopen”. Helden op sokken zoals wij dat noemen. Vervolgens verhaalt hij opgewonden hoe het tot gevechten kwam met de “bullen” en gepantserde handschoenen van de politie het recht toepasten. Dit uitje van, met name, Amsterdamse krakers-antifascisten was natuurlijk heel wat spannender dan het geweld in groepsverband tegen concertgangers van Parkpop in Den Haag waar Job “klop” voor is aangehouden.

Job Polak ...op sokken door de sneeuw...

Job Polak ...op sokken door de sneeuw...

Uiteraard wordt ook aandacht besteed aan de NVU-demo in Amersfoort van 21 februari. De Alert verhaalt vol trots over de “honderden boze Amersfoorters” die de NVU-demo zouden verstoren. Nu heeft de Alert wel vaker moeite met tellen, daarnaast gaat de Alert eraan voorbij dat de AFA wel vaker “derden” inschakelt om het vuile werk op te knappen. Zo schreef de AIVD in het onlangs verschenen jaarverslag 2008 dat “AFA organiseert, met name bij manifestaties van de Nederlandse Volks-Unie (NVU), een (gewelddadige) tegendemonstratie en laat deze vervolgens uitvoeren door derden zoals lokale antifascisten, op rellen beluste jongeren en voetbalhooligans.” Zo ook nu in Amersfoort dus. En ook een week later bij de Voorpostdemo in Maastricht.

Zoals in elke nummer gaat ook nu de aandacht van de redactie uit naar Hitler. Waar zou de AFA toch zijn zonder deze oude bromsnor. Ons inziens leeft hij alleen nog voort in de harten van de AFA-jongetjes. Met de niets verhullende kop “Treblinka is een grote leugen” gaat het obscure blaadje weer eens in op een complottheorie en is er in de boekbespreking ruimte voor een bespreking van een boek met ome snor prominent op de kaft. Eng volk die antifascisten.

Het artikel “Wat schrijft rechts” heeft weer een hoge zuurgraad. Dat is niet verwonderlijk, het artikel is namelijk geschreven door Arjan Pont die nu weer eens onder de naam Gerrit de Wit schrijft. Arjan is ook regelmatig te zien bij demonstraties als fotograaf van nationalistische jonge jongens. Voor het laatst nog in Maastricht. Daar viel ons overigens op dat Arjan er steeds slechter gaat uitzien. Heeft hij niet zoveel zin meer in het leven?

Arjan Pont ...geen zin meer in het leven...

Arjan Pont ...geen zin meer in het leven...

Alsof je met constipatie op de pot zit en een roddelblad nodig hebt om lekker te kunnen ontspannen. Al met al is ook deze Alert weer een grappig nummer. Van Drunen, ga zo door! Vermaak ons met je onzin en vergooi je leven door altijd maar met anderen bezig te zijn! Voor wie in het achterhoofd houdt dat ook deze Alert vol staat met onzin, leugens en insinuaties zeer geschikt om in de kroeg rond te laten gaan en vervolgens je voeten eraan af te vegen. Het geeft in ieder geval genoeg gesprekstof.

Timo Desse is medewerker van De Leugen van de Antifascist

Advertenties

Tags:

4 Reacties to “Wat schrijft links?”

 1. Kafka eist politiegegevens demonstratie NVB op « Stop Antifa! Says:

  […] Stop Antifa! Nooit meer antifascisme! « Wat schrijft links? […]

 2. Hans van Drunen verliest hoger beroep inzake het opvragen van persoonsgegevens inzake de Constant Rebecq Kazerne te Eindhoven « Stop Antifa! Says:

  […] Hans van Drunen verliest hoger beroep inzake het opvragen van persoonsgegevens inzake de Constant Rebecq Kazerne te Eindhoven By stopantifa De Utrechtse KAFKA-onderzoeker Hans van Drunen heeft het hoger beroep tegen de uitspraak van de Utrechtse rechtbank van 21 februari 2007 verloren. De zaak draait om het aanleveren van persoonsgegevens van nationalisten welke op 8 november 2003 aanwezig waren op een concert op 8 november 2003 op het terrein van de door nationalisten gekraakte Constant Rebecq Kazerne te Eindhoven. Hans van Drunen heeft namens zijn “cliënt” Jeroen Hanenbergh (KAFKA/AFA/KURF/BIC) op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) verzocht om openbaarmaking van alle documenten die betrekking hebben op de gebeurtenissen van 8 november 2003 rond de Constant Rebecq Kazerne te Eindhoven en de gebeurtenissen die ertoe hebben geleid dat het gekraakte terrein in de dagen erna werd verlaten. Een deel van de documenten van de politie en het Ministerie van Defensie is inmiddels overhandigd aan het antifascistisch intimidatiegroepje. Dit was niet geheel tot tevredenheid van Hans van Drunen, die namens Juridisch Adviesbureau Maury o.g.v. de Wet openbaarheid van bestuur overal in het land gegevens van nationalisten opvraagt. Van Drunen voerde aan dat teksten over geslachtsaanduidingen, schoenmaten, woonplaatsen, geboortejaren, merk en type van motorvoertuigen zijn opgenomen in de hem onthouden documenten. Hij stelde dat deze gegevens niet rechtstreeks tot een individu herleid konden worden. De overheidsinstanties hebben terecht geoordeeld dat deze gegevens in combinatie met andere informatie wel tot een identificeerbaar individu kan leiden. En dan zijn deze vermoedelijk nog slecht op de hoogte van de zeer omvangrijke (illegale) bestanden van Van Drunen. Veel informatie uit opgevraagde gegevens door Van Drunen zijn inmiddels gepubliceerd in het antifascistisch roddelblad Alert. […]

 3. CDDVD 15 jaar AFA toont antifascistisch geweld « Stop Antifa! Says:

  […] vijftienjarig bestaan van deze club en ter ere van het tienjarig bestaan van het antifascistisch roddelblad Alert een DVD en een CD uitgebracht. De DVD is een aanrader voor een ieder. Deze toont namelijk precies […]

 4. De stemmingmakerij van Job Polak « Stop Antifa! Says:

  […] de Amsterdamse Antifascisten is Job Polak. Polak kwam enkele jaren geleden nog in het nieuws na het molesteren van andersdenkenden op een concert. Polak is afkomstig uit de Amsterdamse kraakbeweging die bekend […]

Reacties zijn gesloten.


%d bloggers liken dit: