De clowneske stek van Robbie van Herwerden

De hetze tegen Geert Wilders en zijn Partij voor de Vrijheid (PVV) begint steeds grotere vormen aan te nemen. Extreem-links heeft een nieuwe stek in de lucht gebracht, te weten: geenwilders.nl. Het clowneske karakter druipt ervan af. Bij gebrek aan actiemiddelen en activisten grijpt links tegenwoordig steeds vaker naar het middel van het inzetten van clowns. Iets wat inmiddels enigszins triest aandoet. Links staat blijkbaar machteloos tegenover de redelijkheid van Geert Wilders en heeft geen intellectueel antwoord op de woede van het volk.

In een exoneratieclausule stelt de webpagina: “Deze website is op geen enkele manier bedoeld om instanties of individuen te beledigen. Deze site omarmd de vrijheid van meningsuiting! GeenWilders.nl is geen organisatie.” Klaarblijkelijk is men “bang” dat Geert Wilders hetzelfde lot ondergaat als Pim Fortuyn en wil men voorkomen dat men van demoniseren wordt beschuldigd. Geenwilders.nl is op zich geen organisatie, maar de mensen erachter wel. De webstek staat op naam van G. Wilders (grappig..gaaap). Het adres waarop de stek is ingeschreven staat op naam van de nog jeugdige Robbie van Herwerden (1988). Zij was actief voor het extreem-linkse splinterpartijtje Axielijst. Deze lokale partij zetelde van 2006 tot mei 2008 in de gemeenteraad van Haarlem. Toen werd het enige gemeenteraadslid door de leden geroyeerd. Iets wat niet ongebruikelijk is in het door ruzies en twisten verscheurde extreem-linkse kamp.  Saillant detail is dat het congres van 2006 van de Haarlemse Axielijst werd gehouden in de winkel waar ze samen met haar moeder werkt.

...begeeft zich in extreem-linkse kringen...

...begeeft zich in extreem-linkse kringen...

De uit Beverwijk afkomstige Robbie begeeft zich in extreem-linkse kringen waar geweld en intimidatie niet wordt geschuwd. De verwijzingen op de webstek van de Axielijst verwijzen onder andere naar het extremistenforum Indymedia, naar het Krakersforum en naar Ravage Digitaal. Allen pagina’s waar met enige regelmaat extreem-links geweld wordt goedgepraat. Zo is de VMBO-er Robbie van Herwerden zelf actief geweest voor Nederland bekent Kleur. Het zwaar gesubsidieerde clubje van de extremist Rene Danen.

Opmerkelijk is dat de stek geenwilders.nl een dag na de overdracht van haar koopwoning in de lucht is gebracht. Blijkbaar had ze hiervoor eerder niet de mogelijkheid. Bronnen dichtbij vertellen overigens dat Van Herwerden niet echt tevreden is over de pagina. Niet helemaal onbegrijpelijk gezien de taalfouten.

Een anti-Wilderspagina welke al eerder werd gelanceerd is de pagina wildersluitookjouuit.nl. Deze pagina staat geregistreerd op de postbus van AFA-Nijmegen. De contactpersoon is Sven Driessen (AFA/AAGU), beter bekend onder zijn artiestennaam Tim Vlaarbeek. AFA-Nijmegen wordt samen met de Amsterdamse afdeling gerekend tot de meest gewelddadige AFA-groep van Nederland. Met de komst van een nieuwe generatie jongeren lijkt er de laatste tijd weer wat leven in de brouwerij te komen aan het antifascistisch front. Sven is in een half jaar tijd opgeklommen tot een van de voormannen van AFA-Nederland. Hij leidde een aantal acties en de pagina van AFA-Nijmegen is voor het eerst sinds de moord op Louis Sévèke door iemand uit eigen gelederen, Marcel Tega, weer vernieuwd. Sven Driessen viel tijdens de AFA-tegendemonstratie tegen de Voorpostdemo op 1 maart op door vooraf over geweldloze actie te spreken, waarna vervolgens de AFA-horden uiterst gewelddadig huishielden langs de kaden van Maastricht.

Advertenties

Tags:


%d bloggers liken dit: