Extreem-linkse Doorbraak “vergeet” het Arabisch slavernijverleden

De links-zanikende organisatie Doorbraak heeft weer eens een oud thema van stal gehaald, het vermeende slavernijverleden van Nederland. 1 juli is de datum van het jaarlijkse herdenking van dit leed dat niemand op deze aardbol zich nog uit eigen ervaring kan herinneren, behoudens slaven die nog worden gehouden op het Arabisch schiereiland. De voorvechters van deze anti-slavernij”beweging” in Nederland bestaan voornamelijk uit verzuurde Surinamers en Antillianen aangevuld door wat djimmi’s uit de linkse hoek. Terwijl de immigranten uit Afrika met alle mogelijke middelen trachten Europa te bereiken, neemt links het de blanken kwalijk dat ze reeds honderden (!) jaren geleden kansarme Afrikanen de mogelijkheid boden om in Amerika aan het werk te gaan. Terwijl de opbrengsten van de slavernijhandel verdeeld werden over slechts enkele families, houdt Doorbraak alle blanke Nederlanders verantwoordelijk voor de slavenhandel. Dit maar liefst bijna 200 jaar naar de officiële datum van het afschaffen van de slavernij.

Doorbraak “vergeet” overigens dat Europeanen niet de enige volkeren waren die zich met de slavernijhandel inlieten. De Arabische slavenhandel strekt zich bijvoorbeeld uit van de zesde eeuw voor onze jaartelling tot de twintigste eeuw. Het aantal verhandelde slaven bedraagt ongeveer 20 miljoen. En daarmee schiet het Europa voorbij. De Arabieren lieten echter, in tegenstelling tot de Europeanen, geen gezinsvorming toe en dreven daarmee een vorm van uitroeiingspolitiek. De islamitisch-Arabische slavenhouders beperkte zicht evenmin tot louter Afrikanen. Ook blanke christelijke mensen werden tot slaaf gemaakt. Voor alle duidelijkheid, de geschiedschrijvers dichtten de Nederlandse slavenhandel een percentage van 5% toe op de totale (Europese!) slavenhandel. Ondanks dit zeer geringe percentage op de Europese handel en zeker gezien op de totale handel is Doorbraak van mening dat de huidige blanken moeten boeten voor de handel van enkele families honderden jaren geleden. Een dergelijk standpunt is exemplarisch voor het gebrek aan linkse ideeën. Doorbraak is niet de enige club die wegens gebrek aan inspiratie gaat zoeken in het verleden om maar iets van een thema te vinden om actie te voeren. Wellicht kan voorvechter “Harry Westelink” eens aan het werk gaan of een kraakpand gaan renoveren in plaats zich bezig te houden met archaïsche thematiek.

Op 1 juli is er een slavernijherdenking in Amsterdam, uiteraard bijgewoond door de Amsterdamse burgemeester job Cohen. Een burgemeester die geen moment onbetuigd laat om op de knieën te gaan voor wat voor cultuur dan ook in Amsterdam. De herdenking vangt aan met een optocht vanaf dierentuin Artis naar het “nationaal monument van het Nederlandse slavernijverleden” in het Oosterpark in Amsterdam. Doorbraak grijpt dan ook de kans om deze bijeenkomst te koppelen aan tal van anderen: ” Een emancipatorische herdenking die zich richt op het verzet van de slaven zelf, biedt anti-racisten een goede mogelijkheid om de strijd van toen te koppelen aan de strijd van nu, de strijd tegen racisme, tegen neo-kolonialisme, tegen de paternalistische en disciplinerende inburgeringsplicht, tegen de vernederende 100 procent-controles van Surinamers op vlieghaven Schiphol, tegen de toenemende criminalisering van Antillianen.”. Tja..

Advertenties

Tags:


%d bloggers liken dit: