Jeroen Hanenbergh eist beelden NVU-demo op

De Utrechtse linkstrextremist Jeroen Hanenbergh (KAFKA/AFA/KURF/BIC) die samen met Hans van Drunen (FOK/KAFKA) extreemrechts in Nederland in kaart wil brengen vroeg de politie met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (WOB) om een cd-rom die van de demonstratie van de Nederlandse Volksunie (NVU) is gehouden op 7 april 2007 te Oss gemaakt is. De korpsbeheerder weigerde omdat op de demonstranten is ingezoomd waardoor ze herkenbaar zijn. Openbaarmaking zou in strijd zijn met de privacy van de deelnemers. Zoals gebruikelijk na dergelijke afwijzingen ging het duistere tweetal in hoger beroep. De Raad van State geeft de politie Noord-Brabant nu de opdracht om uit te leggen waarom zij de beelden niet openbaar willen maken.

De politie heeft groot gelijk door de beelden te weigeren. Al eerder zijn foto’s uit politieregisters verschenen in het antifascistisch roddelblad Alert. Met enige regelmaat worden vermeende rechtsextremisten bedreigt door mensen uit antifasistische hoek. Jeroen Hanenbergh heeft een zeer dubieuze belangstelling. Zo is voert hij thans met zijn woonplaatsgenoot Hans van Drunen menig WOB-procedure om gegevens van politiekorpsen te krijgen over verlofhouders (wapenverloven). Daarnaast is Hanenbergh actief geweest voor het Baskisch Informatiecentrum (BIC) om te ‘informeren’ over de Baskische strijd (die tot op heden ruim 800 mensenlevens heeft gekost). Jeroen Hanenbergh gebruikt ook regelmatig de naam Jeroen Bosch of Marc de Waard. Een gebrek aan openheid is niet ongebruikelijk in linksextremistische kringen.

Advertenties

Tags:

2 Reacties to “Jeroen Hanenbergh eist beelden NVU-demo op”

  1. AIVD waarschuwt voor de Antifascistische Actie (AFA) « Stop Antifa! Says:

    […] Stop Antifa! Nooit meer antifascisme! « Jeroen Hanenbergh eist beelden NVU-demo op […]

  2. Weer aandacht voor WOB-misbruik door Jeroen Hanenbergh « Stop Antifa! Says:

    […] uitgesloten kan worden dat deze regelgeving, bijvoorbeeld als extra inkomstenbron, door AFA wordt aangegrepen om nog meer verzoeken in te […]

Reacties zijn gesloten.


%d bloggers liken dit: