Anti-Fascistische Aktie roept op tot geweld tegen demonstranten

In een kort vraaggesprek tijdens het televisieprogramma eenvandaag van 21 oktober 2010, roept woordvoerder Job Polak namens de Anti-Fascistische Aktie (AFA)  zijn achterban op om de komende demonstratie te verstoren. Deze demonstratie wordt gehouden in Amsterdam op zaterdag 30 oktober en wordt georganiseerd door de Dutch Defence League (DDL). De AFA geeft middels woordvoerder Polak aan, alles te zullen doen tegen deze demonstratie en haar deelnemers. En passent wordt nog even medegedeeld dat geweld zeker een optie is die hierbij hoort.

Roept namens de AFA op tot geweld

Het recht om te kunnen demonstreren is zowel opgenomen in het Europees verdrag voor de Rechten van de Mens, als dat het in Nederland grondwettelijk is vastgelegd. Dat zijn uiteraard voor de AFA geen interessante gegevens, wanneer het organisaties betreft die hen niet bevallen, want dan geldt wetgeving blijkbaar niet. Men doet, zoals we wel vaker in het verleden hebben gezien, een verkapte oproep tot geweld en dat ook nog eens in georganiseerd verband. Onduidelijk is nog, of justitie hier stappen tegen gaat ondernemen, want in groepsverband gewelddadig de confrontatie opzoeken is uiteraard strafbaar.

Advertenties

Tags: , , ,

Eén reactie to “Anti-Fascistische Aktie roept op tot geweld tegen demonstranten”

  1. Marianne Says:

    Zag gisteravond Job Polak op tv. Een tegen-beweging die geweld niet schuwt lost niets op, zal links alleen verzwakken. En bovendien Wilders en pvv aanhangers versterkt eruit laten komen. “Het schot komt van links” zal worden herhaald. Een welgemeend advies: bezint eer ge begint. Zoek andere (creatievere)wegen om tegengas te geven en een tegen (burger) beweging op te starten. De tijd lijkt daar nu rijp voor te worden, omdat zoveel mensen “gepakt”gaan worden door deze regeringsplannen.
    Een bundeling van organisaties kan “lui”geworden mensen uit hun stoelen laten komen.

Reacties zijn gesloten.


%d bloggers liken dit: