Haagse Burgemeester oordeelt AFA gewelddadig en onbetrouwbaar

Op 20 september 2014 vinden er in Den Haag meerdere demonstraties plaats, van groepen die allemaal om verschillende redenen komen demonstreren. Alle organisaties krijgen een locatie van de Gemeente Den Haag toegewezen met daarbij een uitgebreide brief van wat wel en niet mag. Sommige organisaties kregen geen kritiek op de aanvraag, andere een kleine opmerking, maar de Anti Fascistische Aktie kreeg een uitgebreide lijst met daarop allerlei gewelddadigheden gepleegd door activisten van de organisatie.

De Burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen, heeft in een lijst de ervaringen met de AFA opgesomd en die liegen er niet om. Hoewel deze lijst nog verre van volledig is, staan er toch genoeg zaken op die het onmogelijk maken om de AFA niet gewoon een gewelddadige, dus criminele organisatie te noemen.

Ervaringen met AFA
Uit informatie van de politie komt naar voren dar er slechte ervaringen zijn met een zestal recente demonstraties van AFA (tussen november 2013 en mei 2014) in Den Haag:
• de organisatie hield zich niet aan de vooraf met de politie gemaakte afspraken en aan de tijdens de demonstraties door de politie gegeven aanwijzingen;
• de organisatie had niet voorzien in een eigen ordedienst en gaf aan zich hier niet verantwoordelijk voor te voelen;
• de organisatie week af van de afgesproken routes;
• meerdere deelnemers droegen gezichtsbedekking;
• meerdere deelnemers zochten voortdurend op provocerende wijze de verbale en fysieke confrontatie met de politie en trachtten daarbij, met gebruikmaking van de meegevoerde geluidswagen, de linie van de politie te doorbreken;
• meerder deelnemers pleegden geweld tegen de politie, toen de politie wegens wangedrag van demonstranten tot aanhouding overging.

Vindt hier de bewuste brief.

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: