Antifascisten wederom betrokken bij geweld

De extremisten van de Anti Fasctische Actie en leden van de Internationale Socialisten zijn wederom betrokken bij straatgeweld. Kopstukken van de AFA vielen deze week een journalist aan en probeerden hem het werk onmogelijk te maken. Dit voorval speelde zich af in Den Haag, waar op maandag 27 juni een demonstratie plaatsvond, omdat precies een jaar geleden een Arubaanse toerist om het leven kwam.

Wil op journalist inslaan.

Kwinten Keesmaat poogt journalist te slaan.

Er kwamen op deze demonstratie nauwelijks geïnteresseerden en bestond voor het overgrote deel uit beroepsactivisten. De demonstratie begon bij station Hollands Spoor en liep naar het Zuiderpark. Toen een journalist van Powned vragen begon te stellen werden enkele deelnemers onrustig. Na geduw, getrek en de nodige bedreigingen ging uitgerekend de lokale leiding van de AFA over tot gewelddadigheden. Kwinten Keesmaat maakte een slaande beweging naar een verslaggever en het andere bestuurslid Fred Janssen schold wat richting de verslaggever en duwde zijn papiertje tegen de camera aan. De journalist kon daarom zijn werk niet langer voortzetten en werd door de politie buiten de demonstratie gedirigeerd.

Wil niet op beeld.

Fred Janssen wil niet op beeld.

Het is niet heel opmerkelijk dat journalisten van Pownews worden aangevallen, want dit gebeurt vaker als ze antifascisten ondervragen. Wel valt dit maal op dat het kopstukken van de Haagse AFA-afdeling zijn, die hiertoe overgaan. Het is nog onduidelijk of dit strafrechtelijke gevolgen gaat hebben. Deze lokale afdeling van de AFA heeft een geschiedenis van ongestraft de wet overtreden en met groepen personen mishandelen. Het dieptepunt komt uit 1993, toen trapten een groep AFA-leden een 19- jarige vrouwelijke activiste van de CP’86 op Den Haag Centraal in elkaar.

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: