Willem Wagenaar: de terrorist van de Anne Frank Stichting

Met regelmaat krijgt de Anne Frank Stichting vragen voorgelegd over de achtergronden en beweegredenen van hun politieke opponenten. Men noemt de tegenstanders dan extreemrechts en meet zichzelf rol van onafhankelijk onderzoeker aan. De woordvoerder van deze organisatie draagt de naam Willem Wagenaar. Zijn gehele naam is Johan Willem Philip Wagenaar en hij is op 14 januari 1967 in Utrecht geboren en hij heeft een lange carrière binnen het extreemlinkse activistenwezen.

De politieke wortels van Wagenaar liggen in de anarchistische krakersscene van het Amsterdam in de jaren tachtig. In die jaren kwamen de krakers uit Amsterdam vooral in het nieuws vanwege het grootschalig gebruik van geweld. Dat was toen vooral tegen de politie gericht, maar ook tegen politieke tegenstanders. Willem Wagenaar deed hier vrolijk aan mee. Hij was betrokken bij de terroristische aanslag in 1986 op leden van de Centrumpartij in de plaats Kedichem. Hij werd hier in 1987 door de arrondissementsrechtbank Dordrecht voor veroordeeld.

Later zien we hem terugkeren bij het Internationaal Politiek Documentatiecentrum (IPD) dat een afsplitsing is van het Fascisme onderzoek Kollektief (FOK), welke vanaf 1988 tot en met april 1996 bestaat. Bij de organisatie loopt Wagenaar lang rond en is zelfs een kleine twee jaar secretaris en wordt bij ontbinding als vereffenaar aangewezen. Enkele medewerkers van het FOK en het IPD ga dan later ook weer schrijven voor de nieuwe club KAFKA.

Willem Wagenaar maakte foto’s bij de PVV manifestatie op 21 september 2013

Deze doet hetzelfde illegaal werk, gegevens verzamelen en publiceren van politieke tegenstanders. En al deze extreemlinkse ‘antifascistische’ organisaties lopen in elkaar over en zaten vaak op het hetzelfde adres. Zo werd het postbusadres van het IPD in de jaren negentig lange tijd door KAFKA gebruikt. Op het moment werkt Willem Wagenaar al jaren als onderzoeker bij de Anne Frank Stichting.

Nieuws over de extreemlinkse invloed binnen deze Stichting is al een tijd een punt van aandacht. In november 1984 leidde de extreem linkse invloed binnen het bestuur van de Anne Frank Stichting tot grote opschudding. De toenmalige staatssecretaris Ad Ploeg van landbouw en visserij was de aanjager hiervan. ‘De Anne Frank Stichting dreigt een crypto-communistische organisatie te worden’, aldus Van der Ploeg in het weekblad Vrij Nederland.’

Vandaag heeft men daarbij ook nog een veroordeelde terrorist in het midden. Als woordvoerder nog wel.

Tags: , , , , , ,

Eén reactie to “Willem Wagenaar: de terrorist van de Anne Frank Stichting”

  1. bjorn van herpen (@bjornvanherpen) Says:

    het zijn altijd de linkse die geweld gebruiken , de nieuwe generatie nazi’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: