Eric Krebbers steunt actiegroep Kick Out Zwarte Piet

Journalisten van PowNed deden verslag van een bezoek van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet aan het Rotterdamse stadhuis. De groep wil voor kinderen het sinterklaasfeest verpesten, omdat ze niet doorhebben dat de Zwarte Piet uit het feest zijn gezicht schminkt en niet echt een neger is.

Aanwezig bij de activiteiten van de groep is een oudgediende, namelijk de extreemlinkse activist Eric Krebbers. Op de achtergrond als schrijver en organisator is hij al zeker sinds de jaren negentig actief in Leiden, bij organisaties als de Fabel van de Illegaal en tegenwoordig Doorbraak. Krebbers wilde zelf geen commentaar geven waarom hij dergelijke acties ondersteunt en draaide snel weg toen de PowNed-camera hem om een reactie vroeg.

 

PowNed;

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet lapte in Rotterdam het demonstratieverbod aan hun laars. Op weg naar de sinterklaasintocht in Maassluis besloot het groepje toch nog te demonstreren in Rotterdam. Het gevolg was een grootschalige arrestatieactie. Vandaag verscheen de groep bij het stadhuis van Rotterdam om bezwaar te maken.

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: